Over ons

Mijn naam is Arthur Lakerveld. Op de havo had ik het zwaar. Ik kreeg het niet voor elkaar om de hele dag stil in de schoolbanken te zitten. Als de stress teveel werd klom ik met een boek in de boom om tot rust te komen. Mijn moeder kwam met de oplossing: "Arthur, waarom ga jij niet naar de school voor Bos- en Natuurbeheer?"

Mijn decaan heeft geholpen met alle papieren voor de overgang en het volgende jaar zat ik op Helicon in Apeldoorn. Daar ging het een stuk beter met mij. Vakken als motorzagen en het maken van een eigen mes vond ik geweldig. Maar watermanagement en landschapbeheer waren niet zo mijn ding. In mijn tweede jaar kreeg ik mijn eerste ervaring met klimmen. Dat was het helemaal. Helicon was net gestart met een opleiding en het volgende jaar stapte ik over van de opleiding bos- en natuurbeheer naar boomverzorging. Vroeger werdt de naam boomchirurg hiervoor gebruikt. Na een aantal stages bij verschillende bedrijven kwam ik terecht bij Just Bleekemolen. Bij hem heb ik mijn laatste stages gelopen. Na het slagen voor mijn opleiding zelfstandig boomverzorger ben ik bij Just in dienst gekomen.

Toch was ik nog niet helemaal tevreden. Voor boomverzorging zijn er ook Europese papieren te halen. In de wereld van boomverzorgers wordt je pas voor vol aangezien als je hiervoor ook bent geslaagd. Dus na de opleiding bij Helicon ben ik direct doorgaan leren om mijn Europese papieren te halen. Na hard leren en werken is dit gelukt. Ik ben nu officieel een European Tree Worker.

Dit was weer een volgende stap. Maar nog wilde ik een stapje verder. Ik kom uit een ondernemend gezin. Mijn beide ouders hebben een eigen bedrijf. Niet zo gek dat ik uiteindelijk voor mijzelf wilde beginnen. Mijn kans kwam toen een collega vroeg of ik hem één of twee dagen per week wilde helpen met het boomverzorgingswerk. Deze kans kon ik niet voorbij laten gaan. Dit was het moment om de stap te wagen en voor mijzelf te beginnen. The Tree Company werd een feit en ik ben er reuze trots op.

Elk jaar blijf ik via de vakorganisatie cursussen volgen om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen en de nieuwste materialen. Elke 3 jaar moet ik bij hun kwalificeren voor mijn opleidings hercertificaat.

Het werken in bomen is mijn passie. Ik kan helemaal blij worden van een mooi gesnoeide boom en een tevreden klant.


Arthur Lakerveld